Autor: Informer.rs

13.02.2024.

09:01

Foto: Reuters

Sport

Nole, čuješ li ovo? Alkaraz se nameračio na zlato na OI!

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, ne krije da mu je najveća želja da obraduje Srbiju i okiti se zlatom na OI u Parizu.

To je ujedino jedina titula koja nedostaje našem asu da bi kompletirao bogatu riznicu trofeja. Sa druge strane,  Španac Karlos Alkaraz, rekao je da bi, kada bi mogao da bira, više voleo da ove godine osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu nego titulu na Rolan Garosu.

- Ako bih morao da biram, ove godine bih više voleo da osvojim olimpijsko zlato nego Rolan Garos - rekao je Alkaraz, koji se najbolje snazali na šljaci, pred početak turnira u Buenos Ajresu.

Informer

Momak kojeg mnogi nazivaju naslednikom Rafaela Nadala osvojio je u karijeri Ju-Es open 2022. godine i Vimbldon godinu dana kasnije, a sada će braniti trofej u Argentini.

- Bio je to neverovatan turnir za mene i zato sam želeo da se vratim ove godine -  rekao je drugi reket sveta istakavši da se oseća fizički dobro.

Španski as počeće turnir u drugom kolu, a protivnik će mu biti pobedenik duela u kojem se sastaju Peruanac Huan Pablo Viraljes i Argentinac Kamilo Sarabelji.