Autor: Informer.rs

13.02.2024.

10:18

Foto: Starsportphoto

Sport

Novak me pozvao i rekao... Međedović ove reči nikad neće zaboraviti

Prvi teniser sveta je poslednjih godina mentor mladom Međedoviću, koji priznaje da je imao mnogo sreće kada je ušao u profesioanalne vode. Bolju podršku nije mogao da dobije - od najboljeg tenisera ikada.

- Imao sam sreću kada sam prelazio u profesionalne vode tada je postojao Novak tenis centar, imao sam puno sreće i sve uslove: Fizio i sve uslove. Bog me je pogledao, Novak je stvarno želeo da to zaživi i da uspe, ali očigledno da nije moglo. Koliko imamo igrača iz Srbije, a da nemamo nijednu akademiju. To je žalosno. Novak je želeo da to uradi,  ali nije moglo iz meni nepoznatih razloga. Mislim i to je baš skupo sve. Zimi moraš da potrošiš para za grejanje, koliko je to isplativo kod nas to je pitanje -  rekao je Međedović u podkastu "Reketiranje".

Informer

Pre nekoliko godina Hamadov otac je otkrio da je Novak finansijski pomogao njegovom sinu na početku karijere kada je bilo najteže. Naravno, često mu deli savete, a jedan je ostao u sećanju mladom teniskom asu. 

- Nešto što mi je Novak rekao pre nekih četiri, pet godina kad sam završavao juniorsku karijeru. Odradili smo trening i zvao me da mu priđem i rekao mi: Moraš da počneš da veruješ u svoje udarce i u svoj tenis. Ti imas igru da postaneš top igrač. Imaš igru, samo ne smeš nikada da sumnjaš u to. To mi je ostalo urezano i što pamtim - veruj u svoje udarce, veruj da to možeš. Kad to čuješ od Novaka Đokovića koji je najbolji teniser svih vremena, onda malo počneš da razmišljaš.