Autor: Informer.rs

14.02.2024.

23:40

Foto: profimedia

Sport

Rubljov priznao: Bio sam uplašen da će Novak razbiti Sinera, ali...

Nije Novak Đoković uspeo da opravda ulogu favorita i odbrani titulu na Australijan openu. Srpskom teniseru je na putu ka trofeju stao Janik Siner i u polufinalu uspeo da savlada prvog reketa sveta sa 3:1. Italijan je time pokazao da je u ovom momentu teniser u najboljoj formi što je kasnije pokazao pobedom u finalu protiv Danila Medvedeva. 

Prošao je Siner paklen put do svog prvog grend slem trofeja budući da je pre Đokovića i Medvedeva morao da eliminiše i, uvek nezgodonog, Andreja Rubljova. Ipak, meč koji je trebao da bude derbi pretvorio se u surovu egzekuciju mladog Italijana. 

O duelu protiv Sinera Andrej Rubljov je govorio za "Ubi Tennis" i tom prilikom otkrio da se zabrinuo nakon što ga je Italijan "počistio" sa terena u četvrtfinalu Australijan opena. 

- Pošto me je Siner pobedio u Australiji, bio sam uplašen da će ga Novak Đoković dobiti u tri seta. I rekao sam sebi, u redu, ako ga Novak pobedi u tri seta, koliko moram da radim još pošto sam ja izgubio od Sinera u tri seta? Onda me je i ta činjenica da je Siner pobedio Novaka naterala da shvatim da moram da nastavim da radim i da guram dalje - rekao je Rubljov. 

Informer

 

Priznaje Rus da je očekivao težak meč protiv Sinera, ali ne i ubedljiv poraz. Ipak, nakon duela shvatio je da Italijan u ovom momentu pretenduje na pehare gde god se pojavi, a njih dvojica mogli bi da se susretnu i na turniru u Roterdamu. 

- Pošto me je Siner pobedio u Australiji, bio sam uplašen da će ga Novak Đoković dobiti u tri seta. I rekao sam sebi, u redu, ako ga Novak pobedi u tri seta, koliko moram da radim još pošto sam ja izgubio od Sinera u tri seta? Onda me je i ta činjenica da je Siner pobedio Novaka naterala da shvatim da moram da nastavim da radim i da guram dalje - podvukao je ruski teniser.