Autor: Informer.rs

15.02.2024.

07:58

Foto: Reuters

Sport

Bruji planeta o Rafinom priznanju o Novaku! Voditeljka nije mogla da veruje šta čuje (VIDEO)

Španac je trebalo da igra u Dohi, ali poručio kako još nije u potpunosti spreman za najveće izazove, a onda je pričao o Novaku Đokoviću.

Iako ranije nije želeo to da prizna, sad nema dilemu oko toga ko je najveći na svetu, a  pokušao je da objasni stvari oko Novakovog imidža lošeg momka u zapadnom svetu.

- Imidž koji projektuje je gori od onoga što on zaista jeste. Novak je dobra osoba, sa određenim greškama, kao i svi mi. Ali ponavljam, mnogo je bolji od onoga što možete da vidite na TV-u. Da, ume da polomi reket, a onda je u saledećem udarcu perfektan. Zato je i postigao najviše u ovom našem sportu. Brojke ne lažu, on je najveći u istoriji - priznao je Nadal, što će bez sumnje odjeknuti u "belom sportu".

Voditeljka kao da nije mogla da veruje šta kaže Španac, pa ga je opet pitala, da li je Novak najbolji za njega. 

- Da i za mene, ono što sam video.

Tu računaš o sebe i Federera, pitala je opet novinarka.

Informer

Pre samo nekoliko meseci, nakon što je Novak osvojio 24. grend slem Nadal je "peckao" velikog rivala

- Naravno da bih voleo da sam teniser sa najviše grend slemova u istoriji, o tome se radi u sportu, ali to za razliku od Novak nije opsesija kod mene. Verujem da bi Đoković bio frustriran da nije uspeo to što je uspeo i zato je možda uspeo. Đoković ima te kapacitete, odveo je svoju ambiciju do maksimuma. Bio sam i ja ambiciozan, ali sa zdravom ambicijom koja mi je dozvolila da vidim stvari iz druge perspektive, da ne budem besan kada ne ide dobro za mene. Ja sam srećan zbog toga na kraju - poručio je tada Rafael Nadal.

Pričao je o rivalstvu sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom.

- Kada sam počeo, Rodžer je bio u najboljim godinama. Mnogo smo pomogli jedan drugom. I oduzeli jedan drugom. Isto je bilo i sa Novakom. Sva trojica smo imali jasan put, podsticali smo jedan drugog da napredujemo i osvajamo trofeje.

Informer

Nadal je zbog povrede propustio skoro celu prošlu sezonu, planirao je da igra na Australijan openu, ali je obnovio povredu. Nada se da će biti spreman za masterse u Amerivi.

- Moj prioritet je da budem maksimalno spreman za sezonu na šljaci. Vrujem da ću igrati u Indijan Velsu. Verovatno ću poslednji put igrati tamo, a svi znaju da je to poseban turnir za mene - najavio je Rafa na ovaj način verovatno odlazak u penziju na kraju ove sezone. 

Na pitanje da li je opsednut fizičkim problemima Rafa je kazao:

- Nikada ničim nisam bio opsednut. Ovo kod mene je više neka vrsta mentalnog umora. Čaša se dugo punila i sada je prepuna. Nije stvar frustracije, stvar je prespektive. Srećan sam onim što radim, moja supruga takođe. Želela bi da nastavim da igram. U tom smislu imam poseban podsticaj.