19.02.2024.

20:22

Foto: EPA Images

Sport

Beloruskinja iskrena: Moraću češće da pričam s Novakom, tako pobeđujem!

Trenutno druga teniserka sveta sjajno je otvorila novu sezonu, odbranila je trofej u Melburnu i spremna je za novi izazov u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Određena je za drugog nosioca, a tokom konferencije za medije, dotakla se i Novaka Đokovića, sa kojim nije tajna da ima sjajan odnos.

Naime, jedan od novinara je Beloruskinju podsetio na egzibiciju, koju je u decembru prošle godine, igrala upravo sa srpskim asom u Abu Dabiju. Tada su se družili, trenirali i igrali zajedno, posle čega je usledilo osvajanje pehara u Australiji, gde je upravo Nole najuspešniji teniser u istoriji, sa deset titula.

Imala je Arina spreman odgovor na to.

- Izgleda da ću morati češće da razgovaram sa Novakom. Možda je to razlog zašto pobeđujem. Moraću da popričam s njim o tome - rekla je kroz osmeh Sabalenka.

Pred njom je sada novi izazov, ozbiljno takmičenje u Dubaiju i šansa da pojuri prvo mesto, koje drži Iga Švjontek. Mnogobrojni stručnjaci predviđaju upravo njihov okršaj u finalu.

- Važno je da vodeće igračice na WTA listi odlučuju o najvažnijim trofejima. Više nije kao nekada, da neko ko je favorit, rano izgubi. Sada morate da se takmičite sa najboljima - dodala je Sabalenka.

Na kraju, devojka iz Minska otkrila je i da se posebno posvestila mentalnoj pripremi.

- Ranije sam radila sa psihologom, a onda sam odlučila da preuzmem odgovornost i da više ne čekam pomoć drugih. Takav odnos mi je doneo veće samopouzdanje i više kontrole - objasnila je Sabalenka, kojoj će prva rivalka na turniru u Emiratima biti Dona Vekić iz Hrvatske.