20.02.2024.

06:27

Foto: EPAIMAGES

Sport

Lepotica uplakana! Badosa je bila potpuno uništena

 

U suzama je zbog povrede napustila teren. Drugi put od starta sezone je bila prinuđena da ranije završi meč.

Badosa je izgubila prvi set od Švajcarkinje Lulu Sun sa 6:4, pa pozvala lekara i fizioterapeuta. Nakon razgovora je  briznula u plač i odlučila da preda meč. Mediji prenose da opet ima problem sa leđima i  da zbog bolova nije mogla da nastavi da igra. To joj je teško palo, očigledno je mislila da je spremna za povratak na teren, ali je obnovila povredu.

Badosa je 74. na listi, ima 26 godina, a ovo joj je bio 32. povlačenje sa meča tokom karijere. Badosa je prethodno morala da odustane u drugom kolu turnira na Tajlandu upravo zbog povrede leđa, zbog koje je prethodnih pola godine morala da provede van terena. Tada je uveravala da je sve u redu, da se problem sa leđima nije vratio, ali je ipak mnogo ozbiljnije nego što je mislila. Prošle sezone je dugo igrala sa bolovima, a morala je da se povuče i sa Vimbldona. Naredni turnir na kom bi trebalo da je vidimo je Indijan Vels, koji se igra od 5. do 17. marta.

U poslednje vreme ne ide baš sve sjajno Badosi, ni njenom dečku Stefanosu Cicipasu ne cvetaju ruže na terenu. Grk je prvi put posle pet godina ispao iz prvih 10 tenisera na ATP listi.