22.02.2024.

22:12

Foto: EPAIMAGES

Sport

Sve oči uprte u Sinera! Legendarni teniser uveren: Uskoro će postati najbolji, mogu da se kladim!

Dugo godina je Italijan imala samo jednog grend slem šampiona - Adrijana Panatu. Slavnom teniseru uspeo je ove sezone da se pridruži Janik Siner pošto je slavio na Australijan openu. Mnogi smatraju da će mladi Italijan ubrzo biti najbolji na svetu, a Panata je uveren da Siner uskoro premašuje Đokovića i preuzima prvo mesto na ATP listi. 

Janik Siner se popeo na treće mesto na svetu, uskoro će i na drugo a smem da se kladim da će do kraja godine biti prvi – ističe Panata. 

Inače, Italijan je sredinom sedamdesetih prekinuo dominaciju Bjerna Borga na Rolan Garosu pošto je legendarnog Šveđanina savladao u finalu. UVeren je Panata da će ga Janik Siner u budućnosti prevazići i tokom karijere osvojiti brojne grend slem titule. 

– Janik to zaslužuje jer je veoma dobar, skroman pošten i pametan dečko. Janik nema limit kada je igra u pitanju. Ne interesuje ga ko je ispred njega na ATP listi jer je jasno da će pre ili kasnije biti prvi – uvereva javnost slavni italijanski teniser, a potom dodaje. 

– Pred njim je tek najbolji deo. Mnogo će titula osvojiti, mnogo više od mene i to me raduje. Ima neverovatnu želju da napreduje, stalno analizira šta treba da popravi. On na pravi način uživa u sportu i demonstrira šta je profesionalizam.

Informer

 

Smatra Panata da Janika Sinera ne treba porediti sa njim, niti bilo kojim drugim italijaksim teniserom već sa najboljima u istoriji, čak i "velikom trojkom" koju čine Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer. 

– On treba da se poredi sa Alkarasom koji bi mogao da bude sledeći koga će preteći. Treba da se poredi sa Đokovićem, pa čak i sa Federerom i Nadalom. Siner napreduje ogromnim koracima, ali uvek uravnoteženim. U Melburnu je osvojio titulu iako nije bio favorit, u Roterdamu je bio favorit i opet je pobedio. Njegova tajna je da u najvažnijim trenucima pokazuje da ne oseća pritisak - podvukao je Panata.