03.03.2024.

18:32

Foto: EPA Images

Sport

Nadal najavio kraj: Ovo je moja poslednja sezona!

Muče povrede Rafaela Nadala već nekoliko godina, a zbog jedne je propustio kompletnu prošlu sezonu. Španac se vratio na startu 2024. godine, odigrao dva meča, doživeo poraz od Džordana Tomspona u četvrtfinalu Brizbejna. Nažalost, tom prilikom doživeo je novi peh zbog kog je otkazao učešće na Australijan openu i Dohi. 

Iako je poslednji meč odigrao 5. januara Rafael Nadal nema nameru da odustane, naprotiv, Španac je stigao u Ameriku gde ga naredne nedelje očekuje Masters u Indijan Velsu. Svestan je Nadal da nije u najboljoj formi i fizičkom stanju zbog čega priznaje da mu je ovo poslednja sezona u karijeri. 

- Za mene je prioritet da zdrav napustim Indijan Vels. Zatim sledi sezona na šljaci, koja može i ne mora da mi bude poslednja – nisam odlučio 100 posto, ali ide ka tome da je poslednja - rekao je Rafael Nadal. 

Povreda je pokvarila njegov nastup u Brizbejnu iako se dobro pripremio za turneju u Australiji. Sada je situacija, kako kaže, nešto drugačija budući da ga je povreda mučila pred Indijan Vels. 

- Priprema za Indijan Vels nije bila sjajna, a pred Brizbejn je to bilo vrlo dobro. Želim da igram trening setove između egzibicije s Karlitosom i meča prve runde u Indijan Velsu, ta tri dana - poručio je Španac. 

Informer

 

Za kraj, legendarni španski teniser dodaje da u ovom momentu nije siguran u kakvom je fizičkom stanju njegovo telo pred turnir u Americi. 

- Ne znam na kom sam nivou, bilo je boljih i gorih trenutaka. Najvažnije da sam ovde – ako je tako, to je već dobra vest. Za mene je najvažnije da provedem nekoliko dana u Indijan Velsu, da treniram s drugim igračima - podvukao je španski teniser.