06.03.2024.

17:28

Foto: Reuters

Sport

Zar se tako poštuju stariji!? Alkaraz potcenjuje Noleta! "Gubimo strahopoštovanje prema Đokoviću"!

Jedini igrač iz "stare garde" koji i dalje odoleva jeste Novak Đoković. Srbin i u 36. godini uspeva da dominira i drži prvo mesto na ATP listi. Ipak, Alkaraz ga je nadigrao u prošlogodišnjem finalu Vimbldona, dok je Janik Siner bio bolji u polufinalu prvog ovosezonskog Grend slema u Melburnu. Španac ističe da svaka takva pobeda nad neprikosnovenim Đokovićem pozitivno utiče na samopouzdanje kod mladih tenisera.

- Što se tiče mlade generacije sa Janikom Sinerom, Holgerom Runeom i sa mnom, već smo ga pobeđivali. Mislim da polako, na dobar način, gubimo strahopoštovanje i usuđujemo se da ga pobedimo (Novaka) u velikim mečevima. Trudićemo se da to uradimo protiv njega nekoliko puta, ali sve dok Novak nastavi da igra na visokom nivou stvari će biti veoma komplikovane i uvek ćemo ga videti kao jednog od najboljih - objasnio je Alkaraz.

Informer

 

S obzirom na to da se na predstojećem turniru nalazi u suprotnom delu kostura, momak iz Mursije mogao bi da se sastane sa Noletom tek u finalu. Govoreći o nekadašnjoj "velikoj trojci" koju su činili Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal, Alkaraz nije uveren da mlađa generacija koju čine on, Siner i Rune, može ostvariti ono što su učinili njihovi prethodnici.

- Mislim da će nam biti veoma komplikovano da postignemo nešto slično kao Đoković, Nadal i Federer, ako ne i nemoguće. Možemo da imamo samo dobar rivalitet. Igraćemo mnogo turnira zajedno, mnogo ćemo igrati jedni protiv drugih i videćemo dokle će ovo rivalstvo ići - iskren je bio Španac.

Informer

 

Novinare je zanimalo i da li mu je Đoković nekada otkrio u čemu je tajna njegove dugovečnosti na terenu.

- Ne, jer sam siguran da mi to neće reći. Mi smo rivali, poštujemo jedni druge i dobro se slažemo, ali ima stvari koje držimo za sebe. Našim protivnicima ne možemo dati nikakve savete. Poznato je da to ima veze sa ishranom i spavanjem, a svakodnevni rad je osnovni za to. Verujem da Novak sve ovo radi savršeno - 24 sata dnevno - zaključio je Alkaras.

Informer

 

Masters u Indijan Velsu igra se od 6. do 17. marta, a titulu brani Karlos Alkaraz. Đoković će biti slobodan u prvom kolu, a prvi protivnik biće mu bolji iz meča u kojem se sastaju Australijanac Aleksandar Vukić i Japanac Šintaro Močizuki.