07.03.2024.

15:55

Foto: EPAIMAGES

Sport

Udarac za Ruse! Pala je konačna odluka

Miks kao kategorija nosi ime zemlje odakle su učesnici, pa neće imati predstavnike iz Rusije, i Andrej Rubljov i Anastasija Pavljučenkova neće moći da brane zlato u Parizu. 

Naravno, sportisti čije je učešće aminovano, moraće da ispune već poznate uslove kako bi se takmičili na Igrama. Teniseri i teniserke iz Rusije će se takmičiti bez obeležja svoje države, zastave, himne, imena...

- Istovremeno sam srećan i tužan. Srećan sam zbog tenisa, ali nesrećan jer neki drugi sportisti neće moći da idu u Pariz. Nadam se da će drugi sportovi ugledati na tenis i pružiti podršku našim sportistima - rekao je Andrej Česnokov, nekada deveti teniser sveta.

Informer

Jevgenij Kafeljnikov, olimpijski šampion iz Sidneja, nada se da neće biti povreda do Pariza.

-  Siguran sam da će svi teniseri ići. Odluka je pozitivna. Rano je pričati o šansama, svašta može da se dogodi do leta. Samo da ne bude povreda.

Iz svake zemlje može da ide po četvoro učesnika u muškoj i ženskoj konkurenciji. Granica je 56. mesto svetske liste, a po trenutnom plasmanu igrali bi Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Karen Hačanov i Roman Safijuljin. Kod teniserki: Darija Kasatkina, Ljudmila Samsonova, Jekaterina Aleksandrova i Veronika Kudermetova.