13.03.2024.

06:10

Foto: Reuters

Sport

Novi debakl u Americi, nastavlja se agonija Grka! Spektakl u četvrtfinalu

Novi debakl grčkog tenisera koji je nedavno ispao iz društva deset najboljih na ATP listi, a posle ovog kraha u Americi čeka ga novi pad. Cicipas je na Australijan openu ispao u osmini finala, nakon toga je izgubio polufinale Los Kabosa, pa četvrtfinale Akapulka.

S druge strane, Lehečka nastavlja da piše istoriju, postao je prvi Čeh u četvrtfinalu jednog masters turnira još od Tomaša Berdiha i 2017. godine. Ovim trijumfom će od narednog ponedeljka biti najmanje 27. teniser na ATP listi.

Informer

Ali, u narednom meču ga čeka najteži posoa, jer igra sa Janikom Sinerom koji u osmini finala lako savladao Bena Šeltona.

Informer

Aleksandar Zverev je eliminisao De Minora 5:7,6:2, 6:3 i zakazao susret sa Špancem Karlosom Alkarazom.  Nemačkom teniseru ovo je drugi plasman u četvrtfinale Indijan Velsa. Pokušaće da ponovi uspeh iz Melburna gde je pobedio drugog tenisera sveta. 

Do sada su odigrali osam mečeva, a Nemac ima pet pobeda, dok je slavio i u poslednja dva susreta. Pre Melburna je pobedio Španca na Završnom mastersu u Torinu prošle godine. Mada, Alkaraz je njega pobedio u dva navrata minule sezone, pa nas čeka spektakularna borba za polufinale.