15.03.2024.

18:31

Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Sport

Šok! Da li je realan?! Izjava Medvedeva koja će razbesneti Novakove fanove!

Naime, posle trijumfa ruski teniser je od strane novinara upitan da izabere najbolje igrače u raznim segmentima, a obzir su uzeti servis, forhend, bekhend i mentalna čvrstina. 

- Servis? Odabraću Ivu Karlovića, jer mislim da ima najviše asova. Igrao sam jednom s njim na travi, i nisam mogao da mu uzvratim nijednu loptu. Odabraću njega - izjavio je Medvedev.

Zatim je Rus nastavio niz, pa po njegovom mišljenju istakao najboljeg u forhendu.

- Biram Rodžera. Nažalost, kada sam igrao s njim, još nisam bio igrač koji sam sada, ali sećam se da kad god mu priđeš forhendu, u nevolji si - dodao je on.

Sledeći je na red došao i bekhend. Iako su ljubitelji tenisa smatrali da je u ovoj predispoziciji najbolji prvak sveta Novak Đoković, Medvedev ipak ne misli tako.

Informer

 

-  Bekhend, hmm. Ko mi najviše muka zadaje na bekhendu? Dopada mi se moj bekhend, volim da razmenjujem dijagonale s rivalom. Alkaraz. Po mom mišljenju, Alkaraz ima veoma dobar bekhend.

Odabraću njega - nadovezao se ruski teniser. 

Nakon toga, istakao je da najbolju psihičku snagu ima Rafael Nadal.

- Mentalna čvrstina - Rafa, Rafa sigurno. Donosi veliki intenzitet. Veoma se umoriš tokom meča jer to je njegova aura, njegova čvrstina, zato je toliko dobar - podvukao je Medvedev.
Rus i Đoković su uvek bili u dobrim odnosima, te nikom nije jasno zasto je peti teniser sveta izostavio Noleta iz ovih kriterijuma. Medvedev je na veliku scenu stupio tiho, a onda je postepeno došao do toga da pomrsi konce velikoj trojci, a sada samo Đokoviću. Međutim, Rus je bez obzira na trenutni plasman konstantno u senci, pa to može biti jedan od razloga njegovog nezadovoljstva.