27.03.2024.

07:35

Foto: tanjug/ap

Sport

Veliko iznenađenje u Americi! Čileanac izbacio favorita, Siner i Alkaraz gaze

Teniser iz Čilea je 23. na svetskoj listi, a eliminisao je osmog na svetu. Bio je to njihov četvrti obračun, a Žari je izjednačio skor u pobedama na 2:2.

U prvom setu, Čileanac je poveo uz brejk sa 2:0, da bi Rud uzvratio u šestom gemu kada je izjednačio na 3:3. Nije bilo brejka do kraja seta, pa je u taj-brejku Čileanac bolje servirao i posle 3:3 vezao četiri poena i poveo u meču. U drugom setu je posao lakše završio, uspeo je da oduzme servis Kasperu u šestom gemu za 4:2, tu prednost je sačuvao do kraja meča i zabeležio trijumf.

Informer

U četvrtfinalu će igrati protiv trećeg igrača sveta, Rusa Danila Medvedeva koji je bio bolji od Nemca Dominika Kepfera, 7:6, 6:0.

Janik Siner nije imao nikakvih problema protiv Australijanca Krisa O'Konela - 6:4, 6:3, a za polufinale će igrati protiv Fabijana Marožana, koji je posle Holgera Runea eliminisao i Aleksa De Minora - 4:6, 6:0, 1:6.

I Karlos Alkaraz se  bez problema plasirao se u četvrtfinale Majamija pobedom nad Lorencom Musetijem 6:3, 6:3. U duelu za polufinale će igrati protiv Grigora Dimitrova koji je bio bolji od Huberta Hurkača  3:6, 6;3, 7:6.