31.03.2024.

06:59

Foto: Tanjug/AP

Sport

Ispisana istorija! Amerikanka najavila kraj, pa uzela titulu

Kolins je 18. marta potvrdila da će na kraju sezone završiti karijeru, a 30. marta je osvojila najveću titulu u karijeru. Ona  je u finalu mastersa u Majamiju pobedila četvrtu teniserku sveta Jelenu Ribakinu iz Kazahstana posle dva seta, 7:5, 6:3 i osvojila trofej.

Kolins, 53. teniserka sveta, osvojila je prvu titulu na turnirima iz serije 1.000. Amerikanki je ovo treća titula u karijeri, ali najveća, a do nje je došla u 31. godini. Kao 53. na svetu, Kolins je postala druga najniže rangirana teniserka koja je stigla do završne predstave u Majamiju, posle Naomi Osake 2022. godine, Japanka je tada bila 77. na rang listi. Ovom titulom postala je najslabije rangirana teniserka koja je osvojila trofej u Majamiju.

Informer

I prvom setu su teniserke osvajale gemove na svoje servise sve do 12. gema kada je Kolins napravila brejk i povela u meču. U drugom delu je Kolins odmah povela sa 2:0, Ribakina je brzo uzvratila brejkom, ali je ponovo poklekla pri rezultatu 4:3. Ribakina je imala dve brejk lopte u poslednjem gemu, ali je Kolins iskoristila četvrtu meč loptu za veliku pobedu.

Informer

Amerikanka jeste najavila da će prekinuti karijeru na kraju 2024. godine, ali igra fenomenalno, pa ne bilo neobično ni da se predomisli i nastavi da igra tenis.

Kolins je pre početka turnira bila 53. teniserka sveta, ali je sada čeka skok na 22. poziciju. Ribakina je ostala na sedam titula, a drugu godinu uzastopno izgubila je u finalu turnira u Majamiju.