01.04.2024.

16:37

Foto: EPAIMAGES

Sport

Siner progovorio o Novaku! Srbin je krivac za ovo!

Savladao je Italijan u filanlu mastersa u Majamiju Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:0 i tako stigao do fenomenalne brojke od 22. pobede u 23 meča od početka sezone.

Istakao je Janik koliko je najbolji teniser sveta Novak Đoković uticao na njegov uspeh.

- Iskreno, nisam očekivao ovo. Lagao bih kada bih rekao da jesam. Ipak, osećao sam da sam bio spreman za dobre rezultate ove godine. Znate, dva puta pobediti Novaka, to je za mene bilo važno, zaista važan rezultat - poručio je Siner.

Zaseo je Janik sada na drugo mesto ATP liste, što mu je najbolji plasman u karijeri.

- Konstantno sam igrao dobro, Peking i Beč jesenas, potom ATP Finale i Dejvis kup i baš to me je spremilo za velike rezultate. To mi je bilo važno jer sam na svakom turniru na koji sam došao osećao da imam dobra rešenja - kaže Siner.

Informer

- Izuzetno je bitno ostati u trenutku. Šta je bilo, bilo je. Pokušavam da napredujem i uživam u svakom momentu, a ovaj je poseban. Nikada ne znate da li je to poslednji put ili ne. Treba uživati u svemu, ali sada ide novo poglavlje, dolazi sezona na šljaci, sve je potpuno drugačije. Da vidimo kako ću igrati na dalje. Jasno je da je sezona na betonu do sada bila veoma dobra - poručuje mladi as.

Ne krije momak koji je nerešiva enigma za mnoge igrače koliko mu znači to što je sada prvi koji diše za vratom Novaku Đokoviću.

- Znači mi mnogo! Biti broj dva na svetu, to je divan osećaj. Nikada nisam mislio da ću stići do toga. Stižem iz normalne porodice, moj otac i majka i dalje rade. Za mene sport je jedna, a život druga stvar. Srećan sam da sam u ovoj poziciji, uživam u svakom trenutku. Dani kada osvajate turnir su posebni -  zaključio je Janik Siner.