Autor: S. M.

04.04.2024.

19:06

Foto: EPAIMAGES

Sport

Maler za malerom! Rafina agonija se nastavlja

Osvajač 22 grend slem titule poručio je putem društvenih mreža, uz snimak sa treninga, da mu telo ne dozvoljava da se takmiči.

"Ovo su teška vremena za mene u sportskom smislu. Nažalost, moram da vas obavestim da neću igrati u Monte Karlu. Telo mi to prosto ne dozvoljava. Čak iako vredno radim i svaki dan ulažem maksimalan napor sa svom voljom da igram i ponovo se takmičim na turnirima koji su za mene bili veoma važni, istina je da danas ne mogu da igram. Nemate ideju koliko mi je teško što ne mogu da budem deo tih događaja. Jedino što mogu da uradim je da prihvatim situaciju i pokušam da gledam u neposrednu budućnost, zadržavajući uzbuđenje i volju za igrom kako bih pružio šansu da stvari krenu na bolje. Još jednom hvala svima, kao i uvek, na podršci i najlepšim željama!", napisao je Nadal.

Rafa je doživeo povredu leđa i i moraće da miruje oko 20 dana.

Španski teniser od Australijan opena 2023. godine muku muči sa povredama. Nakon 12 meseci pauze vratio se na startu 2024. na turniru u Brizbejnu, upisao dve pobede, a onda izgubio u četvrtfinalu od Džordana Tompsona nakon čega je rešio da odustane od Australijan opena. 

"Kralj šljake" je u više navrata najavio da mu je ovo poslednja sezona.