10.04.2024.

08:15

Foto: EPAIMAGES

Sport

Još jedan Španac se bliži kraju karijere! Verdasko postao trener talentovanom Jordancu!

Od oktobra prošle godine na terenu nema Fernanda Verdaska. Iako Španac nije ozvaničio kraj karijere, sve su prilike da se "belom sportu" više neće vraćati. Makar ne kao igrač. Tome u prilog ide i činjenica da je nekadašnji sedmi teniser sveta uplivao u trenerske vode. 

Naime, Fernando Verdasko će u narednim mesecima biti trener Abdulaha Šalbaja. Teniska javnost od talentovanog Jordanca ima ogromna očekivanja, a dvadesetogodišnjak je Španca angažovao kako bi mu pomagao da se što bolje spremi za turnire na šljaci. 

Još uvek nije poznato da li će Verdaskova i Šalbajina saradnja biti nastavljena i nakon sezone na šljaci. Bez obzira na to, velike su šanse da se Španac potpuno posveti trenerskom poslu i završi svoju igračku karijeru. 

Informer

 

Verdasko godinama beleži sve slabije rezultate, najčešće je učesnik čelendžera te ne čudi odluka da se oproba u trenerskim vodama. Pored toga, sa Šelbajom će raditi u Dohi gde je nedavno kupio kuću, a uz to je i teniski ambasador Katara. Dakle - Verdasko je angažovan u razvoju "belog sporta" na Bliskom istkou. 

Španskog tenisera u Srbiji najviše pamte po romansi sa Anom Ivanović. Srpska teniserka i Verdasko nekoliko meseci su bili par, pre nego što su se rastali, ali su i nakon raskida ostali u dobrim odnosima. Tokom 2009. godine Fernando je pružao najbolje partije na ATP turu kada je stigao i do polufinala Australijan opena.