12.04.2024.

20:51

Foto: EPAIMAGES

Sport

Nole nastavlja da piše istoriju! Oborio još jedan rekord Nadala

Đoković je plasmanom u polufinale mastersa u Monte Karlu oborio još jedan rekord, koji je do danas bio u vlasništvu Španca Rafaela Nadala. Srpski as je pobedom nad Australijancem Aleksom de Minorom obezbedio osmo polufinale u Kneževini, ali i ukupno 77. na masters turnirima. 

Kako je objavila stranica "Opta", koja se bavi statistikom u tenisu, Nole je tako prestigao Nadala, koji je bio prvi na listi sa 76. nastupa u polufinalima iz serije 1.000. Švajcarac Rodžer Federer je treći na večnoj listi sa 66 polufinala na mastersima, Endi Mareja je upisao 33, dok je legendarni Andre Agasi 32 puta izborio mesto među četiri najbolja na turnirima iz serije 1.000.

Ovo je drugi put u samo dva dana da je srpski as nadmašio neki rekord Španca. Đoković je prethodno, pobedom nad Lorencom Muzetijem u osmini finala postao teniser sa najvećim procentom pobeda na mastersima. 

Takođe, Srbin je sa 36 godina i 11 meseci postao najstariji polufinalista u istoriji turnira u Monaku. On je nadmašio legendarnog Nikolu Pjetranđelija, koji je 1969. godine igrao polufinale sa 35 godina i sedam meseci.

Đokovića u Kneževini očekuje borba za finale, a protivnik će mu biti pobednik meča između Norvežanina Kaspera Ruda i Francuza Uga Ambera.