14.04.2024.

17:09

Foto: Tanjug/AP

Sport

Isplivao pravi razlog Alkarazovog povlačenja! Španca muči ozbiljan problem pred ključan deo sezone...

Doživeo je Karlos Alkaraz povredu ruke nekoliko dana uoči starta Mastersa u Monte Karlu. Morao je Španac iz tog razloga da otkaže učešće u Kneževini, a danas je saopšteno da ga neće biti ni na turniru u Barseloni. Ipak, španski mediji prenose da odsustvo u Kataloniji nema veze sa povredom. 

Alkaraz je poslednjih dana išao na terapije kako bi sanirao problem sa mišićem desne ruke. Medicinski testovi pokazali su da povrede više nema, ali je zbog nešto duže pauze i treninga bez reketa Španac izgubio osećaj u ruci. 

Navodno, Karlos Alkaraz nije zadovoljan kako funkcioniše njegov najbolji udarac nakon oporavka od povrede što je uticalo na njegovo samopouzdanje. Španac je rešen da se u narednom periodu oporavi kako bi što spremniji dočekao turnir u Madridu, a potom i Rolan Garos koji mu je glavni cilj u ovom periodu sezone. 

Budući da neće nastupati na turniru u Barseloni gde je prošle sezone osvojio titulu, Alkaraz će izgubiti 500 bodova. Dobra stvar za španskog tenisera je to što odsustvo u Kataloniji neće uticati na njegovo mesto na ATP listi, ali bi potencijalno loš rezultat u Madridu mogao da bude koban po Alkarazov ranking. 

Karlitos je dvostruki uzastopni šampion u španskoj prestonici, radi se u turiniru Masters kategorije i u Madridu će krajem aprila braniti 1000 bodova.