15.04.2024.

19:27

Foto: EPA

Sport

Od Sinera ćemo napraviti sveca! Italijan oduševio svojim ponašanjem!

Zabrinuo je Janik Siner svoje navijače zbog povrede na koju se požalio u polufinalu Monte Karla. Italijana su, ispostaviće se, mučili grčevi zbog čega je Stefanos Cicipas uspeo da preokrene rezultat, eliminiše drugog tenisera sveta, a kasnije po treći put osvoji trofej u Kneževini. 

Ipak, duel između Cicipasa i Sinera obeležila je i velika sudijska greška. Italijan je imao brejk loptu kada je grčki teniser posle drugog servisa loptu poslao u aut. Sudija u stolici nije uočio veliku grešku linijskog, Siner je ostao bez prilike za brejk, a kasnije i plasmana u finale. 

Ipak, Italijan na konferenciji za medije nije kritikovao sudiju već je rekao kako svi greše i da se ne ljuti zbog toga. Izazvalo je to brojne reakcije, a Siner je zbog svog ponašanja pokupio ogromne simpatije. 

Jasno, na ponašanje Janika Siner najviše su ponosni Italijani, a poslednji grend slem šampion pre Sinera - Adrijano Panata, posebno je oduševljen ponašanjem drugog tenisera sveta. 

- Siner deluje kao da je došao iz neke druge ere, nisam još čuo neprikladnu reč sa njegove strane. Uskoro ćemo od njega napraviti sveca - rekao je Panata. 

Informer

 

Smatra nekadašnji italijanski teniser da je Janik Siner mnogo napredovao fizički, ali da je mentalno najjači zbog čega uspeva da izađe kao pobednik u teškim momentima. 

- Kao lider, Janik bi mogao da bude mentalni trener ostatku svog tima, a ne da oni to budu za njega. I fizički je za samo godinu dana mnogo napredovao - podvukao je Panata.