17.04.2024.

12:55

Foto: printscreen

Sport

Hit! Nadal je bio zvezda i sa 3 godine! (VIDEO)

Jedan od najboljih tenisera svih vremena potiče iz sportske porodice i ostvario je velike uspehe radeći sa stricem Tonijem Nadalom. Zanimljivo je da je Tonijev brat, Migel Anhel Nadal, bio čuveni fudbaler defanzivac Majorke, Barselone i španske reprezentacije.

Zbog njega je Rafa još kao klinja, osim belog sporta, zavoleo i fudbal, a nedavno je isplivao snimak gde tadašnji as Majorke u naručju drži malog Rafu davne 1989. godine.

Takođe, interesantno je i to da je veliki rival Novaka Đokovića vatreni navijač Real Madrida, uprkos tome što je njegov stric nosio dres Barselone.

Rafa je jednom prilikom objasnio zašto navija za "kraljevski klub".

- Moj otac i čitava porodica bili su oduvek Realovi navijači. Kada je moj stric igrao za Barselonu, naravno da su ga podržavali, a kada se kasnije vratio u Majorku ostali smo podeljeni. Moram da kažem da neki i dalje navijaju za Barsu zbog Migela, a neki su ostali verni Real Madridu - otkrio je Nadal pre nekoliko godina italijanskim novinarima.

Informer

Ipak, teniser je jednom prilikom otkrio da je Ronaldo Nazario bio i ostao jedan od njegovih sportskih heroja. Obožavao ga je kao klinac, a stric mu je ostvario želju da se slika sa Brazilcem.

- Uh, veliki sam Ronaldov fan, pratio sam njegovu karijeru još od kada je bio u Barseloni. Jednom sam pitao strica za fotografiju sa njim. Čak me je uveo u svlačionicu i tada sam se slikao sa jednim od svojih najvećih idola. On zaslužuje velike pohvale za to što je prevazilazio probleme, vraćao se na najviši nivo i osvajao trofeje - rekao je Rafa jednom prilikom o svom idolu.