Autor: S. M.

17.04.2024.

21:07

Foto: profimedia

Sport

Rafa je jasan: Ovo je moj poslednji meč

Od Nadala je bio bolji 11. teniser sveta Aleks De Minor rezultatom 7:5, 6:1 i tako ga eliminisao sa turnira koji je osvajao 12 puta.

Zbog toga je Rafa bio posebno emotivan nakon poraza, pre svega jer više nikad neće igrati u Barseloni kao profesionalni teniser pošto mu je ovo poslednja sezona.

- Ovo je bio moj poslednji meč u Barseloni. Svi znate koliko mi je ovaj turnir bio važan u karijeri. Uživao sam igrajući ovde, imao sam sjajnih trenutaka, uspeo da osvojim 12 trofeja, što je nezamislivo. Imao sam sreću da ispišem istoriju ovog turnira, priču kakve ranije nije bilo, ali neki drugi će doći da me prestignu. Sve ima početak i kraj, nema drame. Jedino tužno je što ovde više neću igrati na profesionalnom nivou - iskren je Rafa.

Nadal kaže da mu je najvažnije bilo da ostane zdrav.

- Nije mi bilo najvažnije da pobedim, već da ostanem zdrav. Ponekad je teško igrati kad znaš da nećeš moći da se boriš ceo meč, ali možda ću moći za nekoliko nedelja. Realnost je bila da pošto sam izgubio prvi set, meč je bio gotov. Da sam danas poginuo, ne bih imao priliku da to uradim za nekoliko nedelja. Ako telo dobro odgovori na rad, napraviću iskorak u Madridu. U Madridu će biti malo bolje, u Rimu još više, a u Parizu kako Bog da. Tad je vreme da pokušam da dam sve od sebe, da 'umrem' na terenu - zaključio je Nadal.