18.04.2024.

22:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Lajović dobio rivala, bez mnogo muke do polufinala!

Fis je u dva seta i nakon nešto više od sat ipo vremena igre nadjačao Australijanca koji je prethodno eliminisao Rafaela Nadala.

Prvi set je bio neizvestan, De Minor je prvi napravio brejk u petom gemu, poveo je sa 3:2 i onda mu je na 5:3 ostao još gem do osvajanja seta. Međutim, Fis se u desetom gemu vratio, iskoristio je pad protivnika i do kraja je novim brejkom otišao na 1:0.

Tokom drugog seta De Minor se ozbiljno mučio s prvim servisom Fisa, popravio u riternu, ali ga je sopstveni servis izdao. Fis je zato poveo sa 3:0 i tako duplirao prednost brejka u šestom gemu i onda tek u sedmom ispustio jedan svoj servis. Da bi nakon toga trećim brejkom završio posao i zakazao meč sa Lajovićem. 

Sa druge strane, Srbin je danas iznenadio španskog tenisera Alehandra Davidoviča-Fokinu, savladao ga sa 2:1 (7:6, 3:6, 6:1) i tako nastavio niz trijumfa na tlu Katalonije.

Nakon pobede, čekao je kraj meča između Fisa i Minora kako bi znao rivala za sutrašnji meč, a sada je protivnik i zvanično potvrđen.

Srpski as će se sa Francuzom sastati sutra u 17.30 časova po našem vremenu u okviru četvrtfinala ATP turnira u Barseloni iz serije 500.

U drugom četvrtfinalom susretu Stefanos Cicipas je izašao na kraj sa Robertom Karbaljesom Baenom 2:0 (7:5, 6:3). Šampion iz Monte Karla će igrati protiv Fakunda Dijasa Akoste u četvrtfinalu.