19.04.2024.

22:41

Foto: profimedia

Sport

Bravo, Duci! Lajović u polufinalu Barselone, sledi Cicipas

Lajović je večeras u četvrtfinalu nadigrao Francuza Artura Filsa sa 6:4, 3:6, 6:2. Meč između 59. igrača sveta i 36. na planeti trajao je dva sata i deset minuta. Srpski as tako je nasatavio sa fantastičnom igrom na turniru u Kataloniji.

Popularni Duci je odlično otvorio meč sa Filsom i već u prvom gemu stigao do brejka. Uzvratio je Francuz u šestom i vratio meč u egal. Ipak, poslednju reč ponovo je imao srpski teniser, koji je u devetom gemu još jednom rivalu oduzeo servis i stigao do prvog seta.

U drugom setu francuski teniser se razigrao, dok je Lajović izgubio ritam, pa je protivnik sa dva brejka stigao do izjednačenja u setovima. Ipak, stvari su došle na svoje mesto u odlučujućem trećem setu, srpski teniser je ponovo zaigrao u kao i u prvom setu, dva puta uspešno napravio servis gem Filsa i stigao do pobede. 

Lajovića u borbi za finale očekuje grčki teniser Stefanos Cicipas, koji je posle preokreta savladao Argentinca Fakunda Dijaza Akostu sa 2:1 u setovima. Biće to četvrti međusobni duel Srbina i Grka, a prednost je na strani sedmog igrača sveta koji je do sada dobio dva meča.