20.04.2024.

18:44

Foto: EPAIMAGES

Sport

Šteta! Lajović bio nadomak čuda, a onda ostao bez finala!

Mučio se Dušan Lajović od starta sezone, nizao poraze, a onda - eksplodirao. Srpski teniser je mimo svih očekivanja stigao do polufinala turnira u Barseloni, danas je bio nadomak novog čuda protiv Stefanosa Cicipasa, ali mu je u trećem setu ponestalo snage. Grčki teniser je to iskoristio na pravi način i zakazao novo finale protiv Kaspera Ruda - 2:1 (5:7, 6:4, 6:2). 

Sjajno je Lajović otvorio meč u Barseloni i došao do prvog seta protiv Cicipasa. Nastavio je srpski teniser sa dobrim igrama iako je sa druge strane mreže bio favorizovani rival, a jedan brejk bio mu je dovoljan da povede sa 1:0. 

U istom ritmu Lajović je igrao i na startu drugog seta, a pri rezultatu 2:1 imao je brejk šansu da napravi ogroman korak ka plasmanu u finale. Nažalost, nije uspeo pošto se Cicipas odbranio, a već u narednom gemu oduzeo servis srpskom teniseru i poravnao rezultat na 1:1. 

Informer

 

Izbacilo je to Lajovića iz koloseka, a Cicipasu dalo energiju da dođe do kompletnog preokreta. Grčki teniser je na startu odlučujućeg seta napravio dva rana brejka, poveo sa 4:1 i rešio pitanje pobednika. 

Stefanosa Cicipasa u borbi za titulu u Barseloni očekuje repriza finala iz Monte Karla pošto će mu rival biti Kasper Rud. Norvežanin je ranije danas savladao Ečeverija i došao do šanse da se grčkom teniseru revanšira za poraz iz Kneževine od pre sedam dana.