21.04.2024.

06:00

Foto: EPAIMAGES

Sport

Šokantna odluka - povukla se nekada najbolja teniserka sveta!

Osam godina prošlo je od kako je Garbinje Muguruza osvojila Rolan Garos. Najavila je španska teniserka da su pred njom blistavi rezultati, a da je tako potvrdila je 2017. na Vimbldonu. Iste godine došla je i do prvog mesta na WTA listi, ali je od tada njena karijera bila u strmoglavom padu. 

Nažalost, Garbinje Muguruza rešila je da nakon serije slabih rezultata okonča svoju igračku karijeru. Špnaska teniserka je svoj poslednji meč odigrala u februaru 2023. godine, problema sa povredama nije bilo, ali pobede su izostale. 

Informer

Muguruza juče na konferenciji za medije u Madridu

- Došlo je vreme da kažem zbogom. Imala sam dugu, divnu i sadržajnu karijeru. Sada je došlo vreme da se povučem i da otvorim novo poglavlje u svom životu - rekla je Garbinje Muguruza, a potom dodala:

- Odluku sam donela malo po malo, vremenom. Ovi meseci koje sam provela van tensia su mi mnogoi pomogli da shvatim da bi trebalo da završim karijeru i da raširenih ruku prihvatim ono što dolazi posle. Shvatila sam da je ono što najviše želim u životu je ono što dolazi posle profesionalne karijere

Garbinje Muguruza je karijeru rešila da okonča u 31. godini.