22.04.2024.

15:01

Foto: profimedia

Sport

Nadal u Madridu ide na dželata! Srbe čeka pakao, Olga uspešna na startu!

Nije sreća pogledala španskog asa Rafaela Nadala na žrebu, jer će ukoliko slavi u prvom kolu protiv američkog kvalifikanta Darvina Blanka, u drugom igrati protiv Australijanca Aleksa de Minora, od kog je izgubio prošle nedelje u Barseloni.

Ukoliko Rafa prođe dalje, protivnici bi mogli da mu budu Frensis Tijafo, pa Stefanos Cicipas.

Novaka Đokovića neće biti u Madridu, ali su tamo naši teniseri Dušan Lajović i Miomir Kecmanović.

Lajović u prvom kolu igra sa kvalifikantom, ali bi u drugom mogao da igra protiv šampiona Monte Karla, Stefanosa Cicipasa, od kog je izgubio u polufinalu u Barseloni. 

Sa druge strane Kecmanović na startu igra sa Kinezom Džidženom Džangom, a ako prođe, sa  Norvežaninom Kasperom Rudom, koji je pokorio juče Barselonu.

Mladi španski as Karlos Alkaraz će pokušati da postane prvi igrač koji je u Madridu osvojio tri uzastopne titule! On je u prvom kolu slobodan, a potom ide na boljeg iz meča Aleksandera Ševčenka i Artura Rinderkneša.

Slede mu u slučaju prolaza potencijalni rivali poput Lorenca Musetija i Jana Lenarda Štrufa, sa kojim je igrao prošle sezone u finalu. Prvi nosilac Janik Siner u drugom kolu bi mogao da igra protiv sunarodnika Lorenca Sonega.

Informer

Srpska teniserka Olga Danilović je na startu kvalifikacija bila bolja od 63. igračice sveta, Kolumbijke Kamile Osorio, 6:3, 7:5.

Danilovićeva, koja je u Madrid stigla kao 122. na WTA listi, na terenu je provela 97 minuta, a u drugoj, poslednjoj rundi kvalifikacija igraće protiv 111. igračice sveta, Nemice Jule Nimajer.