23.04.2024.

05:58

Foto: printscreen

Sport

Nole je car, prišao Alkarazu na crvenom tepihu... Kakva scena! (VIDEO)

Peti put u karijeri je proglašen za najboljeg sportistu sveta u izboru Laureusa. Dominirao je tokom ceremonije, ali i pre spektakla. 

Pre početka dodele priznanja sreo je mladog kolegu Karlosa Alkaraza na crvenom tepihu. Čim ga je video, Alkaraz je razvukao širok osmeh. Đoković mu je prošao i malo ga iznenadio, jer je delovalo da to Španac nije očekivao. Počeo je Srbin da priča na španskom jeziku, pa je malo zadirkivao Karlosa zbog odela, a videlo se da Špancu prija prijateljski pozdrav i ćaskanje sa najboljim teniserom ikada. Ono što nikome nije promaklo je pogled Alkaraza dok je Nole pričao. Slušao ga je s velikom pažnjom i gledao s divljenjem.

Šta drugo možete da poželite danas, nego da vas neko gleda kao Karlitos Novaka. 


Srbin je već Laureus osvajao  2012, 2015, 2016. i 2019. godine. Izjednačio se sa Rodžerom Federerom, koji je takođe pet puta osvajao ovo priznanje za sportistu godinu, ali ima i jedan Laureus za povratak godine. Đoković je prethodne godine osvojio Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open, igrao je finale Vimbldona, a osvojio je i Završni masters u Torinu i masterse u Sinsinatiju i Parizu. Godinu je završio na prvom mestu.

Pored Đokovića bili su nominovani i atletičari Šveđanin Armand Duplantis i Amerikanac Noa Lajls, svetski šampion u Formuli 1 Holanđanin Maks Ferstapen i fudbaleri Argentinac Lionel Mesi i Norvežanin Erling Holand.