27.04.2024.

15:16

Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Sport

Detonacija! Nadal otkrio: Alkaraz ne mora ni da me pita za Olimpijske igre!

Jedan od najboljih tenisera svih vremena učiniće sve što je u njegovoj moći kako bi došao do medalje na Olimpijskim igrama u Parizu (26. jul - 11. avgust), pa nije ni čudo što planira da igra u dublu sa zemljakom Karlosom Alkarazom.

Ima popularni Rafa zlato sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine u singlu, dok je 2016. u Riju uzeo zlato u dublu igrajući sa Markom Lopezom. Sada tvrdi da nema potrebe za dogovorima i da će rado igrati sa momkom kojeg mnogi nazivaju njegovim naslednikom.

Informer

- Karlos ne mora ništa da me pita, ako stvari budu kako treba igraćemo zajedno. Za mene je to jako uzbudljivo, a ako se ne varam čuo sam da se i on tako oseća. Zato bi bilo sjajno da odigramo neki turnir pre Olimpijskih igara kako bismo se pripremili - rekao je Nadal gostujući u jednom podkastu. 

Pokušava vremešni Rafa u Madridu da podigne formu pred Rolan Garos i za predstojeće Olimpijske igre. 

- Zašto ne bismo igrali zajedno ako obojica budemo zdravi? Mislim da bismo napravili sjajan tim i mogli bismo da uradimo velike stvari. Bilo bi to sjajno za obojicu, a dobro bi bilo i za Španiju. Videćemo kako će se stvari odvijati - poručio je Nadal.