03.05.2024.

14:44

Foto: EPAIMAGES

Sport

Čuveni Hrvat o Novaku i Olimpijskim igrama: Postoje mnogi razlozi zašto nema zlato! Siner je najjači i biće prvi!

Najbolji teniser svih vremena ovog meseca puni 37 godina, ali još uvek igra na vrhunskom nivou, mada ne na onom iz prošle godine kada je bio kao kaznena ekspedicija za gotovo sve rivale.

Sa druge strane, mladi Italijan Janik Siner koji ima tri titule ove godine, u sredu se povukao sa mastersa u Madridu zbog povrede kuka. On se trenutno nalazi odmah iza Đokovića na rang listi, ali moraće dobrano da se oznoji, da bi preuzeo krunu koju već dugi niz godina nosi Đoković.

Informer

Ipak, Ljubičić smatra da je Janik veoma blizu i da mu malo nedostaje da zauzme lidesrsku poziciju na ATP listi.

- Sad shvatamo kako funkcioniše Janik. On nije koncentrisan samo na jedan cilj, već na stalno napredovanje. Siner će postati broj jedan jer je najjači, ali neće preći preko svojih planova da bi to uradio. Nivo je uvek visok, nikada nije lako osvajati turnire. Tu je i dalje Novak Đoković i on se nikada ne sme smatrati otpisanim igračem. Kada je koncentrisan, a siguran sam da kreće taj period, ostaje jako težak protivnik - istakao je Ljubičić.

Informer

Progovorio je Hrvat i o Olimpijskim igrama koje se održavaju od 26. jula do 11. avgusta u prestonici Francuske.

- Važno je što su Igre u Parizu. Đoković se skroz fokusirao na to, jer je to jedina stvar koju još nije osvojio i mora se reći da za to postoje mnogi razlozi. Mislim da će nivo turnira biti jednakog kvaliteta kao onaj koji smo imali 2012. na Vimbldonu - zaključio je Ljubičić.