04.05.2024.

12:55

Foto: tanjug/ap

Sport

Slavni fudbaler zaboravio ime Alkarazu: Volim da gledam Novaka, Nadala i onog Španca!

Legendarni fudbaler Real Madrida, Barselone i Intera snimljen je prethodnih dana kako uživo prati mečeve na mastersu u Madridu.

Novinari su iskoristili činjenicu da je na tribinama, pa su uspeli da naprave kratak intervju sa njim, ali ne povodom njegovih fudbalskih dostignuća, već o njegovoj ljubavi prema "belom sportu".

Figo, koji je sebe okarakterisao kao velikog ljubitelja tenisa, nije se ipak proslavio kada je krenuo da govori o najboljim igračima današnjice.

- Volim da gledam Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Kao i onog španskog tenisera - rekao je Figo u izjavi za "Skaj Sports", a nema sumnje da je mislio upravo na Alkaraza.

Informer

Čovek koji je 2000. godine proglašen za najboljeg fudbalera sveta kaže da ne propušta masters u Madridu, ali da neće odigrati revijalni meč, kako je ranije izjavio direktor turnira Felisijano Lopez.

- Nisam ništa obećao, ja ne igram tenis. Volim taj sport da gledam i kad god sam u Madridu idem na mečeve, jer turnir je sjajan. Ljudi koji loše igraju tenis, igraju padel, a taj sport je veoma dugo popularan u celom svetu. Ipak, trenutno najviše volim golf - otkriva Figo.

Informer

Nekada sjajni fudbaler bio je upitan i za oproštaj Rafaela Nadala od turnira u Madridu.

- Rafa je moj dobar prijatelj, ono što radi za sport i tenis je fenomenalno. Svi smo tužni što se oprostio od Madrida, svi bismo da budemo večni, ali to je u sportu nemoguće. Rafa treba da bude ponosan na svoju karijeru - dodaje Figo.