10.05.2024.

20:00

Foto: profimedia

Sport

Od 0:6 do trijumfa! Kecmanović priredio senzaciju i izbacio Ruda!

Nije Kecmanović najbolje ušao u ovaj meč, gotovo da se jedva kretao, delovao je da ga muči nešto, dok je Norvežanin to koristio i lako osvajao gemove i posle pola sata osvojio set sa nulom (6:0).

Već sledeći set bio je potpuno drugačija priča, jer je Miša dao sve od sebe da skine senku sa prethodnog. Krenuo je odlično, napravio brejk već na startu, ali sedmi teniser sveta nije odustao. Uzvratio je na isti način već u narednom gemu. Neizvesna borba bila je sve do poslednjeg trenutka druge deonice kada ga je norveški teniser izjednačio na 4:4, ali je Kecmanović tada još jednom uspešno napao servis protivnika i osvoji drugi set za 1:1.

Informer

 

Kecmanović je bolje otvorio treći set, igrao je odlično i mogao je već u prvom gemu da stigne do brejk, ali je Rud spasio četiri brejk lopte. Velika borba na terenu nastavila se sve do sedmog gema, kada je 58. igrač na ATP listi iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 4:3, a onda u narednom sve potvrdio na svoj servis.

Pokušao je nervozni Rud da se vrati u igru, ali je Miša spasio dve brejk lopte i trasirao put u treću rundu Rima posle dva sata i 20 minuta igre. 

Ujedno, Kecmanović je učinio i veliku uslugu svom sunarodniku Novaku Đokoviću i sa puta mu skolnio Norvežanina, s kojim je potencijalno trebalo da igra u četvrtfinalu Rima. 

U narednom kolu Kecmanovića očekuje duel sa Brazilcem Tijagom Monteirom.