11.05.2024.

14:52

Foto: EPAIMAGES

Sport

Debakl Nadala u Rimu! Poljak počistio Rafu sa terena, penzija sve bliža!

Hurkač je slavio sa 6:1, 6:3, pa od novog okršaja Novaka Đokovića i Rafaela Nadala neće biti ništa!

Rafa je u drugo kolo stigao nakon što je u prvoj rundi pobedio Belgijanca Zizu Bergsa sa 2:1 nakon gotovo tri sata, ali danas protiv Hurkača nije imao nikakve šanse, iako je bio favorit po procenama kladionica.

Osvajač 22 grend slem titule slabo je ušao u meč, srljao je iz greške u grešku i nije mogao ništa daleko spremnijem devetom teniseru sveta. Hubert je prvi deo igre dobio sa ubedljivih 6:1 i to nakon samo 49 minuta igre.

Što se tiče drugog seta, Rafa je ponovo imao brejk zaostatka već na startu, ali je pružio nešto jači otpor Hurkaču. Ipak, već na 4:2 u gemovima za Poljaka bilo je jasno u kom smeru će ići meč, pa je bilo samo pitanje trenutka kada će Hurkač obezbediti trijumf.

Informer

Hubert Hurkač

Nadal je pre nekoliko dana pred start mastersa u Rimu najavio da će igrati na tom turniru, iako je u prethodnim godinama muku mučio sa povredama i oporavkom. Mnogi su ovaj poraz od Hurkača protumačili da je došlo vreme za penziju čuvenog asa i "kralja šljake", koji ne krije da čitavu sezonu tempira za nastup na Rolan Garosu.