12.05.2024.

07:43

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Nadalu se ovo nije desilo 20 godina!

Španac je u Rimu trijumfovao čak deset puta, a sad je doživeo jedan od najtežih poraza na omiljenoj podlozi. Tek treći put je Nadal osvojio manje od pet gemova na zemljanoj podlozi na nekom ATP turniru, prošli put to mu se dogodilo pre 21 godinu, na turniru u Hamburgu, kada je poražen u trećem kolu od Gastona Gaudia (6:2, 6:2).

Izdanje u Rimu pokazalo je da Rafa još nije spreman za mečeve na vrhunskom nivou, pa je logično pitanje da li će se takmičiti na Rolan Garosu. 

- Imam dve opcije. Mogu da priznam sam sebi da nisam spreman, da ne igram dovoljno dobro i da ne igram na Rolan Garosu. Druga opcija je da prihvatim kakav sam, da radim i pokušam da budem bolji za dve nedelje - rekao je Rafa posle poraza.

Informer

Nadal je čak 14 puta osvojio Roland Garos, ali ne gaji iluzije da će sa skoro 38 godina doći do 15. titule. 

- Još nisam doneo odluku. Mislim da mi je um bliže tome da dođem na Roland Garos i budem najbolji što mogu. Fizički imam nekih problema, ali verovatno ne takvih da odustanem od najvažnijeg turnira moje teniske karijere. Ako se budem osećao spremnim, biću tamo i boriti se za istu stvar za koju sam se borio poslednjih 15 godina, koliko god se činilo nemoguće - rekao je Nadal.