14.05.2024.

21:50

Foto: EPAIMAGES

Sport

Vavrinka jasan: Marej i ja ne idemo u penziju!

Polako, ali sigurno - plejada tenisera koja je obeležila prethodnu deceniju silazi sa scene. U penziji su već Huan Martin Del Potro, Rodžer Federer, David Ferer, uskoro će im se pridružiti i Rafael Nadal, ali od tenisa neki još ne odustaju. 

Pored Novaka Đokovića koji igra fantastičan tenis, na Turu je još uvek i Sten Vavrinka. Švajcarac je nedavno proslavio 39. rođendan, ali još ne razmišlja o penziji iako je tokom karijere dva puta morao da operiše koleno. 

– Imam 39 godine i 80. sam na svetu. Razumem zašto me ljudi stalno pitaju dokle ću. Ali, mislim da sam već demonstrirao da još uvek mogu dobro da igram. Ja sam taj koji će odlučiti kada da se povučem. Sve zavisi kako se osećaš, koliko želiš da treniraš i koliko dugo se osećaš kao da si mlad. Sve zavisi od mentaliteta koji imaš. Ja igram za sebe i za svoje navijače. Znam da se kraj približio ali u glavi se još osećam mladim i svežim. Uživam u ovome što radim - rekao je Sten Vavrinka za britanski "Ekspres". 

Informer

 

Uverava Švajcarac da će nastaviti da igra i 2025. godine, a sa njim zajedno i Endi Marej. Britanac ima problema sa povredama i nedavno se šuškalo da bi Vimbldon ove sezone mogao da mu bude poslednji turnir u karijeri. 

– Mislim da neće još da se penzioniše iako je to najavio. To je rekao jer je bio vruće glave posle poraza. Endi mnogo voli sport, ali nije lako boriti se sa emocijama posle pobede ili poraza. Sve dok se bude osećao kompetitivnim, nastaviće da igra - objasnio je Švajcarac, a potom pohvalio svog ljutog rivala. 

- Imao je bolju karijeru od mene! On je samo tri puta uzeo pehar samo zato što je velika trojka odnela sve, ali je stalno bio u finalima. Osvojio je više ostalih turnira i njegov nivo je bio veoma blizu onog velike trojke tokom deset godina - podvukao je Sten Vavrinka.