16.05.2024.

23:57

Foto: Starsportphoto

Sport

Ivanišević: Novak vam daje tri sekunde da mu objasnite 15 stvari

Prema njegovim rečima, rad sa Srbinom podrazumevao je rad pod pritiskom, jer je Novak uvek želeo trofej. 

- Pa, kada trenirate Novaka Đokovića, bilo šta drugo osim osvajanja titule na bilo kom turniru je neuspeh. To je veliki pritisak sa kojim se treba nositi. Novak je veoma zahtevan. Svaki dan mora da se desi nešto novo, on uvek želi da bude bolji. Ako ne možete da se nosite sa tim, bolje je da se uopšte ne prihvatite posla - objasnio je Ivanišević. 

Informer

 

Hrvat je uvek morao da nađe najpametniji način za objašnjavanje, kako bi držao Đokovićevu pažnju. 

- Jezik mi je svakako pomogao, jer nismo imali barijeru. Sa Novakom je ovako: imaš samo nekoliko sekundi da mu nešto objasniš. On tada želi da sazna 15 stvari od vas odjednom, ali vi imate samo tri sekunde da to uradite. Dakle, morate pokušati da sumirate sve na neki pametan način. Može da bude teško, ali uživao sam sa Novakom - rekao je Ivanišević.

On je objasnio koja je razlika na treningu između Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Informer

 

- Dosta smo radili na njegovom servisu, posebno na drugom servisu. Bilo je i pozicione igre na mreži i voleja. Radilo se o detaljima na ovom visokom nivou. To je slučaj sa svim vrhunskim igračima, a ipak su svi različiti. Rodžer Federer je uvek delovao potpuno opušteno na treningu. A Rafael Nadal? On tako intenzivno trenira da se osećate kao da ga juri 300 lavova - zaključio je Ivanišević.