20.05.2024.

20:03

Foto: EPA Images

Sport

Hamad ućutkao publiku u Parizu! Srušio Francuza i zakazao srpski derbi (VIDEO)

Mladi Novopazarac pružio je jako dobru partiju na stadionu "Suzan Lenglen", a posle 90 minuta žestoke borbe, slavio je sa 2:0 u setovima (6:3, 7:5).

Hamad je protiv sebe imao i publiku, koja mu je u nekoliko navrata zviždala i pokušala da ga omete. Međutim, on je zadržao koncentraciju i fokus, a nije ga poremetilo ni to što je meč bio prekinut na pola sata zbog kiše.

Uspeo je Međedović da u finišu prvog seta dva puta oduzme servis polufinalisti Australijan opena iz 2019. godine, dok je u drugom propustio dve meč lopte. Međutim, u 12. gemu ipak je uspeo da napravi brejk i tako ostvari jako bitan trijumf protiv nekada desetog tenisera sveta.

Naš as, koji je trenutno 134. na ATP listi, ovom pobedom je zakazao srpski derbi u narednoj rundi. Protivnik će mu biti kolega iz reprezentacije, Filip Krajinović (32), koji je danas bio bolji od Amerikanca Martina Dama sa 2:1 (6:7, 6:3, 6:1).

Podsetimo, Žreb za Rolan Garos biće održan u četvrtak, od 14.00, a glavni deo turnira počinje u nedelju i trajaće do 9. juna.