21.05.2024.

17:13

Foto: EPA

Sport

Zaboravio Novaka! Mladi Francuz birao trenera iz "velike trojke", o Đokoviću ni reči...

Postao je Luk Van Aš poznat široj svetskoj javnosti pošto je prošle sezone bio rival Novaka Đokovića na turnicu u Banjaluci. Francuz je ostavio solidan utisak protiv najboljeg tenisera svih vremena, ali to nije bilo dovoljno za pobedu na Srpska openu. 

Nastavio je Van Aš sa dobrim igrama tokom čitave 2023. godine, stigao do 63. mesta na ATP listi, a onda potpuno stao. Ove sezone - Francuz je ostvario solidan rezultat na Australijan opeu gde je dogurao do trećeg kola, sve ostalo bilo je katastrofa.

Ispao je Francuz zbog slabih rezultata iz prvih 100 na svetu, a potom rešio da zasuče rukave. Već neko vreme vredno trenira kako bi što spremniji dočekao Rolan Garos. Tim povodom razgovarao je sa novinarima koji su ga pitali koga bi od igrača iz velike trojke izabrao da trenira sa njim. 

- To je malo komplikovano pitanje, ali moram da priznam da  ne bih mogao da ne izaberem svog idola, Rodžera Federera. Oduvek sam se divio Švajcarcu i igrati sa njim bilo bi pravo zadovoljstvo - rekao je Van Aš. 

Informer

 

Iako je prošle sezone Novak Đoković u superlativu govorio o mladom Francuzu, Luk Van Aš rešio je da srpskog tenisera izostavi iz odgovora. Pored Federera, on bi voleo da nekoliko treninga odradi i sa Rafaelom Nadalom. 

- Zatražio bih da se trening prekine barem na nekoliko minuta, jer bih hteo da testiram kvalitet udaraca Rafaela Nadala, to je nešto sasvim ludo - podvukao je mladi Francuz.