22.05.2024.

20:41

Foto: EPA Images

Sport

Nole se častio za 37. rođendan! Srbin preokretom do četvrtfinala Ženeve

Prvi reket sveta je u drugom kolu bio bolji od Nemca Janika Hanfmana sa 6:3, 6:3 posle sat i deset minuta igre. Đoković je tako na najbolji način proslavio svoj 37. rođendan.

Bio je ovo prvi međusobni duel Srbina i 32-godišnjeg Nemca, a na kraju uspešniji je bio Nole, koga ni pljusak u Ženevi, zbog čega je meč bio prekinut na više od sat vremena, nisu zaustavili na putu do trijumfa.

Informer

 

Đoković, kome je ovo prvi meč posle eliminacije u Rimu, dobro je otvorio je duel na ženevskoj šljaci. Nije se dao ni 85. igrač sveta, pa su u uvodni gemovi protekli u sigurnoj igri i gotovo bez izgubljenih poena na servis dvojice tenisera. Ipak, bilo je pitanje trenutka kada će Đoković dati gas i napasti rivala što se i desilo u šestom gemu. Osetio je srpski as da je Hanfman nesiguran na svom servisu, pa je iskoristio drugi brejk loptu i poveo sa 4:2.

Informer

 

Imao je Nemac već u narednom gemu šansu da uzvrati istom merom, ali je naš as uspeo da spasi dve brejk lopte i stigne do 5:2. Međutim, nije se predavao Nemac, koji je nastavio da pruža veliki otpor. Usledio je maratonski gem u kome je Novak imao meč loptu, ali je potom i rival imao tri brejk šanse, ali je onda usledila kiša i prekinula borbu pri rezulatu 40:30 u devetom gemu. 

Informer

 

Posle sat vremena pauze teniseri su se vratili na teren, a Srbin je odmah osvojio potreban poen i poveo sa 1:0 u setovima. Delovalo je u tim trenucima da je odmor više prijao Đokoviću, ali je usledio neočekivan preokret. Hanfman je zaigrao kao u transu, pogađao je gotovo sve, a naruku mu je išla i bezvoljnost u Novakoj igri. Činilo se u tim trenucima da prvi igrač sveta nema snage  da se kreće, udarao se po nogama, dok je rival za to vreme stigao do brejka i vođstva od 3:0. 

Informer

 

I kada su i navijači u Ženevi, pa i Hanfman mislili da je Đoković pustio set niz vodu, usledio je maestralan odgovor najtrofejnijeg grend slem šampiona. Razgoropadio se tada Nole, namestio je ruku i počeo da rešeta rivala, koji nije znao šta ga je snašlo, pa je naš as osvojio šest vezanih gemova za potpuni preokret i plasman u četvrtfinale Ženeve.

U borbi za polufinale Đoković će igrati sa pobednikom meča u kom se sastaju Denis Šapovalov i Talon Grikspor, a taj meč na programu je već sutra.