23.05.2024.

09:34

Foto: Instagram

Sport

Ana ućutkala sve koji ne veruju u Novaka: On je najveći favorit na Rolan Garosu

Drugi grend slem u sezoni počinje 26. maja, a Ana je za "Ubitenis" pričala o favoritima za trofej ove sezone. Malo je onih koji kažu da Nole može da odbrani trofej, ali lepa Beograđanka ne sumnja u zemljaka.

- Bilo je mnogo novih igrača koji su poslednjih nedelja uspevali da doguraju daleko na turnirima i pobede vrhunske igrače. Videćemo mnogo nvih lica na muškoj strani. Naravno, Novak je i dalje najveći kandidat za titulu, ali i Alkaraz i Siner  - rekla je Ana Ivanović.

Prvi teniser sveta ove sezone nije osvojio nijedan trofej. 

- Novak je imao malo teži deo sezone na šljaci nego inače, ali sam sigurna da će tempirati punu formu za Rolan Garos. Kada su u pitanju Zverev, Cicipas i Rud, rekla bih da Zverev iz te trojke ima najveće šanse za trofej.

Informer

U konkurenciji teniserki, Ana je izdvojila nekoliko sjajnij igračica koje će se boriti za trofej.

- Najveća pretnja Igi Švjontek je Arina Sabalenka. Njih dve su odigrale sjajan meč u Madridu, bilo je vrlo tesno. Tu je i Jelena Ribakina, iako joj šljaka nije omiljena podloga. Danijel Kolins je imala sjajne turnire u Majamiju i Čarlstonu, u Rimu je ponovo igrala dobro. Ona je favorit iz senke na Rolan Garosu, igra slobodno i uživa na terenu.

- U poslednje vreme u ženskom tenisu viđamo dosta sličnih lica u polufinalima i finalima. Jako bih volela da Mira Andreeva dogura daleko.