23.05.2024.

14:00

Foto: EPAIMAGES

Sport

Novak saznao ko mu je prvi protivnik, Nadal protiv zlatnog olimpijca na startu!

Srbin je saznao svoj put na Rolan Garosu za ovu godinu. Neće imati težak zadatak naš as u prvom kolu takmičenja. U slučaju pobede sledi duel protiv boljeg iz meča Roberta Karbaljesa Baene i Konstantina Lestijena.

U trećoj rundi može na pobednika duela Gael Monfis - Sejbot Vild i Danijel Galan ili Lorenco Museti. Za četvrto kolo su projektovani Fransisko Serundolo ili Tomi Pol, dok su najizgledniji protivnici u četvrtfinalu Kasper Rud i Tejlor Fric.

Informer

Najzanimljiviji par prvog kola su Aleksandar Zverev i Rafael Nadal.  Upravo je Nemac kao četvrti nosilac najveći favorit za polufinalni meč protiv Noleta, ipak pre toga na startu takmičenja mora da bode čovek koji je ovaj turnir osvajao 14. puta. 

U drugom, delu kostura, drugi nosilac Janik Siner igra protiv Kris Jubenksa, dok će treći nosila Karloz Alkaraz odmeriti snage sa kvalfikantom.

Rivale su dobili i ostali srpski predstavnici, pa će Dušan Lajović startovati od Romana Safijulina, Miomira Kecmanovića očekuje kvalifikant/laki luzer, dok će Laslo Đere igrati protiv Danijela Altmajera. U glavnom žrebu je i Hamad Međedović, ali on će kao kvalifikant tek naknadno saznati ko mu je rival.