23.05.2024.

18:57

Foto: AP PHOTO

Sport

Nole u polufinalu Ženeve! Srbin se mučio, pa počistio Holanđanina

Đoković je u četvrtfinalu savladao Holanđanina Talona Grikspora sa 7:5, 6:1 posle sat i 20 minuta igre.  Naš as je rutinski izašao na kraj sa 27. igračem sveta, a na ruku mu je išao i umor Holanđanina, koji je nekoliko sati pre duela sa Novakom morao da završi meč drugog kola protiv Denisa Šapovalova. 

Đoković će sutra u polufinalu igrati sa Čehom Tomašom Mahačom, trenutno 44. igračem na ATP listi. 

Informer

 

Izuzetno sigurno obojica tenisera su ušla u meč, služili su ih dobro servisi, pa sve do osmog gema nije viđena nijedna brejk šansa. Tada je Grikspor imao šansu da iznenadi Novaka, ali je prvi reket sveta uspeo da neutrališe opasnost.

Informer

 

Prava drama viđena u desetom gemu kada je Đoković morao ga spasi četiri meč lopte. Ipak, naš as je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije dobrim servisima, a onda u narednom stigao do brejka i to pošto je iskoristio petu loptu. Prvi igrač sveta je potom u svom servis gemu bio siguran i stigao do seta - 7:5.

U drugom setu na terenu je postajao samo jedan igrač. Đoković je zaigrao maestralno i po ko zna koji put pokazao zašto je najboljih svih vremena. Ekspresno je nanizao četiri gema za 4:0, čime je već tada bilo jasno da Holanđanin nema nikaku šansu. Uspeo je Grikspor da prekine seriju srpskog asa i osvoji jedan gem, ali je to bilo kratkog daha. Nole je u nastavku osvojio još dva gema koja su mu bila potrebna da pobedi i plasira se u polfinale turnira.