26.05.2024.

18:06

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Sve nas je prevario... Nadal ne razmišlja o penziji! Španac odbio oproštajnu ceremoniju na Rolan Garosu!

Godinama već Rafael Nadal ima brojnih problema sa povredama, a zbog jedne od njih bio je prinuđen da propusti kompletnu 2023. godinu. Vratio se Španac na teren na startu ove sezone i uoči Australijan opena najavio da će mu 2024. biti poslednja u karijeri. Ipak, nekoliko meseci kasnije stiče se utisak da popularni Rafa ima nove planove za budućnost. 

Direktorka Rolan Garosa - Ameli Morezmo, nekada najbolja teniserka sveta, otkrila je da su Francuzi želeli da Rafaelu Nadalu prirede oproštajnu ceremoniju. Dobro je poznato da je Španac legenda Partiza, čak 14 puta osvajao je titulu u Bulonjskoj šumi i organizatori su smatrali da je zaslužio oproštaj. 

Informer

 

Sa tim se, po rečima Morezmove, nije složio Nadal. 

- Kao što možete da pretpostavite, imali smo neke planove oko Nadala. Ali, on je ostavio otvorena vrata da se pojavi još neki put, tako da nismo hteli da insistiramo na bilo čemu. To je Rafina odluka, kada želi da mu se priredi prigodni oproštaj. Tako da, ove godine ga neće biti - rekla je Ameli Morezmo. 

Iako je proglašen kraljem šljake, jasno je da Nadal ne spada u red prvih favorita na ovogodišnjem Rolan Garosu. Veliko iznenađenje bi bilo ukoliko bi prošao prvo kolo budući da ga tu čeka Aleksander Zverev.