26.05.2024.

22:51

Foto: EPAIMAGES

Sport

Vavrinka dobio derbi veterana! Švajcarac počistio Mareja na startu Rolan Garosa!

Govorio je Sten Vavrinka uoči Rolan Garosa da ni on, a ni Endi Marej nisu još uvek za penziju. Žreb je odlučio da se upravo oni susretnu u prvom kolu grend slema u Parizu. Bio je to pravi derbi veterana nakon kog je jasno - Švajcarac ima još toga da pokaže na terenu pošto je počistio ljutog rivala u Bulonjskoj šumi - 3:0 (6:4, 6:4, 6:2). 

Već mesecima se Marej muči sa fomom, ništa ne polazi za rukom nekada najboljem teniseru sveta, a situacija bi nakon Pariza mogla da bude još gora. Ništa se Britanac nije pitao na "Filip Šatrije" stadionu, Vavrinka ga je potukao do nogu i najavio da bi Vimbldon zaista mogao da bude poslednji turnir Mareja u karijeri. 

Već na startu meča bilo je jasno da je Vavrinka spremniji ušao u duel. Uspeo je Švajcarac da dođe do brejka već u prvom gemu i zahvaljujući tome set privede kraju - 6:4. 

Informer

 

Istim rezultatom završen je i drugi set, a onda je Vavrinka u trećem setu na dominantannačin došao do pobede. Švajcarac je napravio dva brejka, poveo sa 4:0, povratka nije bilo. Marej je doživeo još jedan debakl...

Sten Vavrinku u drugom kolu Rolan Garosa očekuje duel protiv boljeg iz meča Kameron Nori - Pavel Kotov.