27.05.2024.

13:45

Foto: EPAIMAGES

Sport

Siner posle problema s kukom poslao Amerikanca kući

Italijan je na startu takmičenja pobedio 46. teniser sveta Kristofera Jubenksa sa 6:3, 6:3, 6:4 posle dva sata i 12 minuta igre i pokazao da je povreda kuka prošlost. Janik Siner će u narednom kolu igrati protiv Rišara Gaskea, koji je eliminisao Bornu Ćorića.

- Srećan sam što sam se vratio na teren posle povrede. Ovo je poseban turnir za mene. Prošle  godine nisam bio toliko dobar, ali idem korak po korak. Radili smo naporno da bih se što pre vratio na teren. Nisam još 100 odsto fizički spreman, radim na tome, hvala publici koja me je podržavala tokom meča. Cilj je da napredujem, ima stvari koje treba da popravim, tu je moj tim. Uživam u igri i na ovom terenu, hvala svima na podršci - rekao je Siner posle pobede.

Informer

Uspeo je Amareikanac u prvom setu da uzme servis gem Janiku, ali nakon što je Italijan poveo sa 4:1, a potom na na servis rivala iskoristio set loptu za 6:3. U drugom delu igre je Sineru bio dovoljan jedan brejk koji je napravio na startu, poveo 4:1 i bez problema priveo set kraju za vođstvo od 2:0 u meču.

Informer

Tada je bilo jasno da će Janik ovaj meč dobiti bez izgubljenog seta. Posle brejka u trećem gemu trećeg seta, Siner je imao meč loptu na servis rivala u devetom setu, ali je nije iskoristo. Sprečio je dramu na svom servis gemu, pošto je iskoristio drugu meč loptu za pobedu.