Autor: S. M.

27.05.2024.

18:27

Foto: EPA

Sport

Gotovo je! Nadal ispao sa Rolan Garosa

Osvajača čak 14 trofeja na pariskom grend slemu pobedio je nemački teniser Aleksandar Zverev, četvrti na svetu, rezultatom 6:3, 7:6, 6:3.

Podsetimo, Nadalu je ovo verovatno poslednji Rolan Garos na kojem je učestvovao, iako to nije potvrdio, niti je želeo da mu organizatori naprave oproštaj. Zbog toga su čak i Novak Đoković i Karlos Alkaraz došli da odgledaju ovaj duel.

Borio se Nadal koliko je mogao protiv tenisera koji je u Pariz stigao kao osvajač Rima i u odličnoj formi.

Zverev je odlučio da od starta opravdava ulogu favorita protiv tenisera koji nije igrao gotovo cele prošle sezone zbog povreda.

Informer

Pobedio u istorijskom meču: Aleksandar Zverev

Napravio je brejk odmah u prvom gemu na opštu žalost publike koja je aplauzima i oduševljenjem pozdravljala čak i duple greške Zvereva.

Držao je svako svoj servis sve dok Rafa nije servirao za opstanak u setu pri rezultatu 3:5 i dozvolio još jedan brejk, a Saša je iskoristio treću set loptu.

Drugi set je bio najneizvesniji. Prvi je brejk napravio Nadal i poveo sa 3:2, ali je u momentu kada je servirao za set na 5:4 bez dobijenog poena dozvolio brejk.

Došli su do taj-brejka gde je Nemac ruskog porekla iskoristio drugu set loptu.

Kao i u drugom setu, i u trećem je osvajač 22 grend slema uzeo prvi brejk. Ispostavilo se da je to bilo sve od njega, jer je odmah Zverev reagovao ri-brejkom, potom još dva puta oduzeo servis protivniku i priveo meč kraju pred punim "Filip Šatrije" stadionom gde su gotovo svi navijali za Nadala.

Ovaj duel gledao je i Novak Đoković, kao i treći teniser sveta Karlos Alkaraz.