28.05.2024.

00:12

Foto: EPA Images

Sport

Nije moglo bez drame u Parizu! Lajović se igrao sa živcima navijača, pa posle četiri sata prošao dalje

Lajović je tako uspeo da prvi put još od Vimbldona 2022. godine prođe u narednu rundu nekog grend slema. Ujedno, trenutno 62. igrač sveta tako je zaokružio sjajan dan za srpski tenis u Parizu, pošto je prethodno dalje prošao i Miomir Kecmanović.

Ipak, nije dobro počelo za Ducija na šljaci u Bulonjskoj šumi, jer je Rus već u drugom gemu stigao do brejka i brzo poveo sa 3.0. Uspeo je srpski as u nastavku da pronađe ritam i sa dva vezana brejka vrati meč u egal - 4:4. I umesto da nastavi u istom ritmu, Lajović je dozvolio da 42. igrač na ATP listi osvoji naredna tri gema i dobije prvi set sa 6:4. 

Festival brejkova nastavljen je i u drugom setu, gde su teniseri olako gubili svoje servis gemove. Počeo je brejkom Lajovića, ali je već u narednom poklekao, pa je Safijulin poveo sa 4:2. Međutim, tu nije bio kraj drami, jer je Beograđanin uspeo da se potpuno vrati u igru, a onda i da osvoji set i izjednači. 

Informer

Roman Safijulin namučio Lajovića

Za razliku od prva dva seta, treći je bio potpuno drugačiji. Teniseri su bili sigurniji na svojim servisima, rutinski osvajali gemove sve do devetog gema, kada je Lajović uhvatio rivala na "spavanju" i napravio brejk, koji mu je bio dovoljan da osvoji set i povede sa 2:1.

Ovaj preokret bio je Duciju vetar u leđa, koji je četvrti set počeo fantastično - novim brejkom. Uspeo je naš teniser da još jednom oduzme servis rivalu i povede sa 4:1 i činilo se da Safijulin na konopcima. I umesto da mu Lajović zada konačan udarac, dozvlio je Rusu da se zaigra i vrati se iz potpunog nokauta i odvede četvrti set u taj-brejk. Drama je nastavljena i u taj-brejku, gde je Rus bio bolji sa 8:6 i odveo meč u peti set. 

Informer

 

U odlučujućem setu, bilo je napeto. Uvodni gemovi protekli su mirno, ali je onda u završnici Srbin prvi stigao do brejka i poveo sa 5:3, a onda je u svom servisu za potvrdu pobede dozvolio rivalu da se vrati u meč. Ipak, Lajović nije gubio strpljenje, već je u desetom ponovo uspešno napao servis rivala i konačno prošao u drugo kolo posle čak četiri sata i deset minuta igre. 

Lajovića u narednom kolu Rolan Garosa čeka izuzetno težak zadatak, jer će verovatno igrati protiv 12. nosioca Amerikanca Tejlora Frica, koji prethodno mora da pobedi Argentinca Federika Koriju.