29.05.2024.

05:15

Foto: EPAIMAGES

Sport

Pogledajte detalj na Nadalovoj ruci! Ovo vam je promaklo (FOTO)

Španca je u tri seta pobedio Aleksandar Zverev. Bio je to njegov prvi poraz na startu grend slema koji je osvajao čak 14 puta. Opraštao se od navijača, ali ni sam nije siguran da li će ovo biti njegov poslednji grend slem.

Rafa godinama nosi sat luksuznog brenda "Richard Mille", a zanimljivo je da je na ruci imao poseban sat samo za ovu priliku - Richard Mille RM27-05. Naravno, sve interesuje koliko košta. Cena novog RM27-05 je nepoznata, a biće proizvedeno svega 80 primeraka ovog modela.

Informer

Rafa ima miliona dolara na ruci


Kompanija Richard Mille i Rafael Nadal  sarađuju od 2010. godine. Novi Rafin sat je najlakši Richard Mille ikada napravljen sa svega 11.5 grama, bez kaiša. Novo lagano kućište napravljeno je uz pomoć stotinu karbonskih filamenata koji su pod jakim pritiskom naslagani jedan na drugi.

Informer

Osim što je najlakši RM ovo je i najlakši mehanički turbijon ikad napravljen u svetu satova i koji može da izdrži silu od 14.000G. Ovaj sat pokreće mehanizam na ručno navijanje, poseduje turbijon i rezervu od 55h a opet može da izdrži nadljudske napore ne samo tokom teniskog meča a teži svega 3.49 grama!