28.05.2024.

18:49

Foto: EPA

Sport

Henman veruje u Đokovića: Ne brinem za njega, forma je prolazna, a klasa večna!

Srpski teniser Novak Đoković večeras od 20.15 časova započinje misiju odbrane pehara na Rolan Garosu u Francuskoj, protiv domaćina Pjer-Iga Erbera. S tim u vezi, Henman je u intervjuu za "Eurosport" naglasio da je maltene siguran da ćemo videti "potpuno drugačiju verziju" Novaka na ovom grend slemu.

- Ovo je klasičan slučaj one izreke, forma je privremena, a klasa je večna. Sa tim iskustvom, Đoković ne mora da brine oko toga šta je bilo u proteklih četiri ili pet meseci, može samo da se koncentriše na prvi meč. Sve može da klikne za njega u razmaku od svega nekoliko setova. Voli izazove kada se bori sa problemima, kada je publika protiv njega. Tad je njegov fokus, njegova koncentracija još veća - istakao je Tim. 

Informer

 

Istina je da srpski as ove godine nije izborio finale nijednog takmičenja, te da u predstojeći meč ulazi sa rezultatom od 14 pobeda i šest poraza od početka sezone. Uprkos i ne tako dobroj statistici, na koju su svi ljubitelji sporta već godinama navikli, Henman poručuje da nema potrebe za panikom i da će Đoković na ovom turniru da briljira.

- Ne zavarava me statistika pre ovog turnira. Bolje od ostalih zna šta he potrebno da se osvoji grend slem i ako prođe kroz prvih nekoliko mečeva, i dalje je jedan od favorita. U ovoj fazi karijere i sa svim što je postigao na slemovima, bitni su samo veliki turniri. Postoje i drugi događaji, neka velika takmičenja, ali na njemu je samo da drži da sve funkcioniše kako treba. Ima iskustvo. Iako nije igrao dobro ove godine, ne osećam nikakvu paniku. Zna šta mora da radi, biće jako koncentrisan da ostvari svoj plan. Bilo je perioda kada su mu pažnju odvlačile neke druge stvari, ali mislim da ćemo videti drugačijeg Đokovića i ne bih bio iznenađen da počne veoma rano da pravi momentum na ovom turniru - zaključio je Henman.