29.05.2024.

14:44

Foto: EPA

Sport

Ljudi, šta je s Novakom?! Mekinro u čudu zbog srpskog asa

Srpski as Novak Đoković je bez većih problema pobedio Francuza Pjera Iga Erbera 3:0 (6:4, 7:6, 6:4) u prvom kolu Rolan Garosa. No, još je to daleko od onih šampionskih igara na koje je najbolji teniser sveta svih vremena navikao sve kada su u pitanju grend slemovi.

Komentarisao je njegove mečeve i Džon Mekinro, koji ne razume šta Novaku u poslednje vreme odvlači pažnju sa terena.

- Stvarno ne znam šta je sa njim. Da li je u pitanju neki problem fizičke prirode, da li manjak motivacije ili su u pitanju godine, nešto što mu skreće pažnju van terena. Ali, sada Novak izgleda više kao čovek - našalio se Mekinro, koji je često za srpskog asa govorio da nije sa ove planete.

Ipak, izdvojio je jednu stvar na koju najviše sumnja, a to je motivacija.

- Niko ne može Đokovića da uči kako se igra tenis. Mislim da je njemu samo potreban neko ko će biti pored njega i ko će znati da ga motiviše. Igrači danas mnogo više pažnje posvećuju grend slemovima nego u moje vreme, mi smo više balansirali tokom cele sezone - dodao je on.

Informer

 

Osvrnuo se legendarni as i na takmičenje u prestonici Francuske, te je istakao da je ovo najneizvesniji Rolan Garos u poslednjih 20 godina.

- Mislim da godinama unazad nije bilo ovako izjednačeno. Pogotovo zbog neizvesnosti oko najboljih igrača. I to je vrlo uzbudljivo iz ugla komentatora, ali sam siguran da je stresno za igrače, pogotovo za najbolje, koji ni sami nisu sigurni gde su sa formom - podvukao je Džon.